Hedensted Kommune sikrer, at ældre og sårbare borgere kan både tale med og se deres venner og familie via Skype.

Den nuværende Corona-situation betyder, at beboere på Hedensted Kommunes plejehjem og i sociale bofællesskaber ikke kan få besøg af deres pårørende. Det sker for at mindske risikoen for smittespredning. Derfor tager kommunen nu et nyt initiativ for at bryde beboernes isolation. Plejehjem og bofællesskaber har indkøbt et antal Ipads, så beboerne nu i stedet via Skype kan holde kontakt med både hinanden, venner og familie.
Personalet vil sikre, at beboerne får den nødvendige hjælp til at håndtere de indkøbte Ipads, og der vil nu blive meldt retningslinjer ud for brugen af dem på institutionernes hjemmeside.

”Vi forestiller os, at der vil blive meldt en telefontid ud, hvor personalet har mulighed for at hjælpe beboerne med at betjene Ipads, så de nu ikke blot skal nøjes med at tale med deres nærmeste men også igen kan se dem. Mange har rigtig svært ved at forstå alle de regler og restriktioner, der lige nu er omkring samvær. Mange af beboerne i bofællesskaberne er vant til at få besøg eller være på besøg hos familie hver eller hver anden uge, så de nuværende regler opleves af mange som meget indgribende. Det, at beboerne nu kan både se og tale med deres nærmeste, vil helt sikkert skabe glæde hos både beboere og pårørende,” siger Heidi L. Jensen, leder for Voksenhandicap i Hedensted Kommune.

Også Allan Petersen, form. for Udvalget for Social Omsorg glæder sig over det nye tiltag.

”Vi skal som kommune gøre alt, hvad vi kan for, at vores mest sårbare borgere, kommer så godt som overhovedet muligt igennem Corona-krisen. Vi ved, at kontakten med venner og familie betyder meget for deres velbefindende, så jeg er glad for, at personalet, som lige nu løber rigtig stærkt, har sagt ja til at give beboerne på plejehjem og i bofællesskaber den nødvendige hjælp til at håndtere Ipads”, siger Allan Petersen.
For mere information:
Allan Petersen, form. For Udvalget for Social Omsorg, tlf.: 2496 1371
René Nielsen, Chef for Social Omsorg, Stab og Udvikling, tlf.: 24626743
Heidi L. Jensen, leder for Voksenhandicap, tlf.: 2933 6428
Rikke Slot te Pas, leder for seniorplejehjem, tlf.: 2047 8637