Insektprotein som et bæredygtigt alternativ til allergiske hunde?

Flere og flere hunde lider af foderallergi og de tilknyttede symptomer, såsom kløe og fordøjelsesproblemer. For at modvirke allergi er en ændring af foderet uundgåelig for de berørte firbenede venner.

Ud over hydrolyseret hundefoder og sjældent anvendt kød, såsom hest, tilbyder insektprotein et alternativ til at fodre ernæringssensitive hund.

Herunder kan du læse om, hvorfor denne usædvanlige proteinkilde faktisk er et godt valg.

Hvordan opstår foderallergi?

I de fleste tilfælde udløses foderallergi af animalsk protein i foderet. Immunsystemet klassificerer fejlagtigt proteinerne som en trussel, forsøger at bekæmpe dem og udløser dermed en allergisk reaktion.

Dette kan undgås ved at skifte permanent til et foder med en proteinkilde, der er mere fordøjelig, sådan at symptomerne på allergien forsvinder helt igen efter et stykke tid.

Allergivenligt hundefoder med insektprotein

I de fleste tilfælde vil allergivenligt hundefoder enten indeholde sjældent anvendt kød, såsom hest eller hydrolyseret protein. Proteiner opdelt ved hydrolyse er så små, at de ikke kan genkendes af organismen og derfor ikke kan udløse en allergisk reaktion.

Foderproducenten Bellfor har dog en anden tilgang og bruger insektprotein til deres allergivenlige hundefoder. For os europæere lyder dette måske som noget, man lige skal vænne sig til, men i praksis har det en række fordele.

Logo, Bellfor

Insektprotein er en proteinkilde af høj kvalitet

Insektprotein er blandt andet karakteriseret ved en særlig høj biologisk værdi. Det indeholder alle de aminosyrer, der er essentielle for hunde, og muliggør således en tilførsel af protein, der er skræddersyet til hundens behov.

Som undersøgelser har vist, resulterer brugen af insektprotein ikke i nogen ulemper med hensyn til foderets fordøjelighed. Den usædvanlige proteinkilde kan for eksempel nemt tage kampen op med kylling.

Samtidig har insektprotein praktisk talt intet allergipotentiale og tolereres meget godt selv af hunde med alvorlig allergi. Dette skyldes hovedsageligt, at insekter endnu ikke har spillet en stor rolle som ingrediens i hundefoder.

Insektprotein er bæredygtigt

Bortset fra det faktum, at insektprotein er en fremragende proteinkilde til allergivenligt hundefoder, har det en anden stor fordel i forhold til konventionelt kød.

For mens stordrift med husdyr, såsom kvæg, udgør en betydelig belastning for miljøet, viser insekter sig at være en yderst sparsom og ressourcebesparende proteinkilde.

Larverne fra den sorte soldaterflue, som Bellfor benytter til sit insektbaserede hundefoder, fodres fx med grøntsagsaffald og behøver derfor ikke at få specielt dyrket foder.

I betragtning af den verdensomspændende stigning i vores kødforbrug kan hundefoder med insektprotein yde et værdifuldt bidrag til at aflaste miljøet uden at hundeejere skal gå på kompromis med kvaliteten.

Hundefoder med insekter fra Bellfor

Når det drejer sig om insektprotein, betragtes Bellfor som en pioner blandt hundefoderproducenter. Virksomheden lancerede de første insektbaserede produkter tilbage i 2016.

Siden da er sortimentet løbende blevet videreudviklet, så du kan vælge mellem omkring 30 forskellige produkter med insekter på Bellfors webshop. Ud over våd- og tørfoder omfatter dette også kornfri hundesnacks og nogle specielle kosttilskud.

Konklusion

Som du kan læse, er insektprotein et seriøst alternativ til traditionelle proteinkilder, som ikke kun ernæringsfølsomme hunde kan drage fordel af.

 

Del på sociale medier