Skiferien vinder indpas hos flere og flere. Det er en ferie, der kombinerer mange af de ting, vi danskere er glade for. Skiferien er motion, god mad, hygge og samvær og fest, for dem der er til det. Der er altså lidt for hver en smag. Der er mange forskellige grupper, der tager på skiferie; børnefamilier, herregrupper, gymnasieklasser og venneflokke. Skiferien er altså et hit for rigtig mange danskere, som år på år valfarter til de snefyldte bjerge. Skiferien er dog i den dyre ende. Selve ferien koster i form af transport, hotel, liftkort og skileje/køb. Her udgør især liftkortet en stor del, da dette skal dække, at pisterne hver morgen står nypræpareret, lifterne kører som smurt og ligeledes dække liftpersonalets løn. På skiferien bruges ligeledes en masse penge. Tager man ud at spise på bjerget, kommer man hurtigt af med 200-300 kroner per mand med drikkevarer.

På bjerget er ligeledes afterski en stor pengesluger. Afterski starter typisk omkring 16-16:30 og varer til engang hen på aftenen. Der kan altså nå at blive bestilt en hel del oppe fra baren, og afterskistederne ved godt, at man ikke blot er kommet for at danse, så de kalkulerer naturligvis priserne herefter. Bliver det lidt sent, inden at man tager hjem fra afterski, tager man måske lidt mad hjem på vejen – igen en noget dyrere løsning end at lave maden selv. For at få råd til en skiferie kan det altså, for nogle, være aktuelt at tage det billigste lån. Her kan det billigste lån hjælpe til, at økonomien ikke brister ved køb af en skiferie. Det billigste lån sikrer, at også du kan komme på skiferie ligesom resten af den danske befolkning. Er du på på udkig efter et lån, som skal være så billigt som muligt, kan det betale sig for dig, at undersøge markedet for lån og dine muligheder, inden du kaster dig ud i at låne penge. Hvis du ønsker at låne penge, bør du altid regne på, og overveje om din økonomiske situation gør det muligt for dig at låne det beløb, som du ønsker.

Hvor bør man tage på skiferie?
Man kan tage på skiferie i mange lande – blot at landet er udstyret med bjerge. Norge er det optimale sted for børnefamilier. Norge er udstyret med knap så stejle bakker, og er derfor utroligt begyndervenligt. I Norge er der dog ikke så mange restauranter og afterskisteder. Man tager derfor, når man er på skiferie i Norge, typisk hjem midt på dagen for at spise frokost og tager ligeledes direkte hjem efter, at man er færdig med at stå på ski. Der er altså her meget fokus på nærvær i familien. Ligeledes er denne ferie ofte en tand billigere, da man ikke bruger lige så mange penge på bjerget til mad og drikke, hvilket kan gøre, at det billigste lån ikke bliver nødvendigt.

En anden mulighed er Østrig. Østrig er kendt for meget sol og en ekstrem charme. Står man ned af en pist i Østrig, vil man passere et væld af indbydende, hyggelige restauranter og barer. Østrig er altså både for børnefamilien, herre-gruppen og vennegruppen. Der er både mulighed for at tage tidligt ned fra bjerget og nyde hinandens selskab, men ligeledes mulighed for at blive på bjerget og drikke og gå direkte i byen derefter. Mulighederne er mange. Dog er en skiferie i Østrig i den dyre ende, især hvis man vælger det sidste. Da man i Østrig ofte bliver indkvarteret på et hotel, er der ikke mulighed for selv at lave mad, og man må derfor se sig nødsaget til at spise alle måltider ude. Her kan det billigste lån altså, for nogle, være aktuelt.

Man kan dog også tage på skiferie i Italien og Frankrig. Her ligger bjergene noget højere, og man er derfor sikret god skiløb. Netop derfor tager mange danskere derned trods den længere distance. Italien og Frankrig har ikke afterski på samme måde som i Østrig. Her tager man i stedet ned fra bjerget og så videre i byen hen på aftenen. Frankrig og Italien er altså også for mange forskellige grupper. Også denne ferie kan gå hen og blive til den dyre side. Her sluger transporten en del penge, da mange vælger at flyve grundet den lange distance. Igen her kan det billigste lån være aktuelt.

 

Skiferien er motion, god mad, hygge og samvær og fest, for dem der er til det. Foto: ABW