Læge og ernæringsforsker Mikkel Hindhede var med sin ernæringsplan under 1. Verdenskrig med til at forhindre hungersnød i Danmark.

Hans ernæringsundersøgelser og syn på kost vagte debat i samtiden. Han var bondefødt og uddannet læge, og gik i sin tid langt for at overbevise om, at for meget kød, hvidt mel og sukker, ja, tilmed alkohol og tobak, ikke var sagen. Lys, luft og bevægelse – det naturlige liv i jordbærbedet – var langt mere velgørende, mente
han, og grød, brød og grønsager langt mere fornuftig spise. Og
hvorfor i øvrigt ikke undgå spildet af næringsstoffer i kødproduktionen ved at spise kornet direkte i form af netop grød og brød?

Nogle af de tanker, som vi i dag gør os om kost og sundhed, forsøgte Hindhede at udbrede allerede for 100 år siden. Bliv klogere på danskernes kost, når forfatter og lektor emeritus Sven Halse fortæller om Mikkel Hindhede.

PS: og hvis du synes, at du har hørt om lignende tanker i en anden sammenhæng – fx under et besøg på Glud Museum – så er Hindhede samtidig med museets grundlægger Søren Knudsen…

Foredraget holdes i Salen på Glud Museum d. 29. marts kl. 19-21 og arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet Horsens-Hedensted.
Det er gratis at deltage, men billetter skal bestilles via Folkeuniversitetets hjemmeside:

https://fuhh.dk/index.php/event/8-foredrag/280-mikkel-hindhede-og-kampen-om-danskernes-kost

Det er muligt at købe kaffe/the og kage i pausen.

Kilde

Foto: ABW
Del på sociale medier