Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Efterårsferieaktiviteter på Glud Museum

15. oktober 2017 10:00 - 16:00

|Tilbagevendende Begivenhed (Se alle)

An event every day that begins at 10:00am, repeating until 20. oktober 2017

Nørklerier i Museumsteltet

På Glud Museum tager vi tråden op og arbejder med bl.a. sagn, træ, sand og grus. I det store telt laver vi spændende nørklerier, hygger og leger med materialer. Kun fantasien sætter grænser for, hvad vi kan lave.

Teltet er åbent d.15.-20. oktober kl. 11-15.

 

Skattejagt

D. 15.-20. oktober kl. 10-16 kan I tage på skattejagt rundt på museets område.

 

Arbejdende værksteder og Historiens Køkken

Søndag, tirsdag og torsdag kl. 13.30-16.30 sidder museets frivillige klar i de arbejdende værksteder. Her kan I se på håndværk og husflid, få en god snak og blive klogere på , hvordan man knipler, strikker , drejer i træ osv. Mandag og onsdag er der åbent i Historiens Køkken, hvor temaet er brød. Med udgangspunkt i bjergkonen fra Dysbjergs hvedebusse fortolker vi brødet og leger med smagen. Der uddeles smagsprøver og måske får I lejlighed til selv at stikke fingrene i dejen…

 

Sagn-workshop med lyd- og billedkunstner Cathrine Lervig

Lørdag d. 14. oktober kl. 13.00 kommer lyd- og billedkunstner Cathrine Lervig og laver en workshop for børn i alderen 6-11 og deres familier. Cathrine står bag det kunstneriske udtryk af lydinstallationen på Dysbjerg. Vi skal arbejde med sagnene fra Dysbjerg, med den gode historie, med stemninger, stemmer og karakterer, og så skal vi lave vores egne Dysbjerg-kællinger. Har du en skuespiller eller billedkunstner i maven, kan du lide gode historier og har du lyst til at arbejde med de gamle sagn, så er denne workshop lige noget for dig. Workshoppen afsluttes med et frivilligt optog til Dysbjerg i Bisholt, hvor vi sammen med vores Dysbjerg-kællinger oplever lydværket om sagnene på Dysbjerg.

 

Der er et max antal deltagere på 35 til denne workshop. Det er muligt at forhåndstilmelde de medlemmer af familien, der ønsker at deltage, hvis man har fået bekræftet sin forhåndstilmelding, så kan man være sikker på en plads, men man kan også bare kigge forbi på dagen for at se, om der skulle være flere pladser. Tilmelding: man-fredag kl. 10-17 på telefon 7568 3082.

Selve workshoppen på museet er berammet til ca. 2 timer. Hertil må man lægge ca. 1 time, hvis man ønsker at deltage i optoget til Dysbjerg (man står selv for transporten til Bisholt).

Det er gratis at deltage, når entreen til museet er betalt (Entre: Voksne 40,- børn og unge under 18 år har gratis adgang)

 

Vandring og historier om Skævlund Mølle, De stærke jyder og Rårup Flyveplads

En længere vandretur på 6-7 km fra Rårup Flyveplads til den flotte Skævlund Mølle og bebyggelsen Skævlund. Glud Museums natur- og kulturvejleder Jens Kjær har allieret sig med vidende folk, der bidrager med fortællinger. Videre går turen omkring Ikær og tilbage til flyvepladsen. Er man dårligt gående kan man evt. køre rundt og få historierne, når vandrerne når frem.

Varighed: ca. 3 timer. Vi mødes på Rårup Flyveplads, Skævlundvej 22B, 7130 Juelsminde, d. 17. oktober kl. 14

 

Vandring og historier om Dysbjerg og Bisholt

Kender du ikke Dysbjerg og landsbyen Bisholt, så har du mulighed for at tage på tur med Glud Museums Kultur- og naturvejleder Jens Kjær og høre de mange spændende historier, som knytter sig til stedet.

En tur på ca. 3 km. Varighed: ca. 2 timer. Vi mødes på Lindegårdsvej 7, Bisholt, 7130 Juelsminde d. 18. oktober kl. 14

.

Rejsegilde på museets nye demonstrationshus

Fredag d. 20. oktober kl. 11 til ca. 13 kan du være med til at rejse vores nye demonstrations hus i ½ størrelse og blive klogere på, hvordan et bindingsværkshus er opbygget. Arrangementet er både for børn og voksne, der har lyst til at bygge, lege med og undersøge bindingsværkets konstruktioner. Når huset er rejst, er det muligt at købe et rejsegilde-sæt (en pølse og en sodavand) hos de frivillige damer i Museumscafeen.

 

Glud Museum holder efterårsaktiviteter i perioden 15. oktober – 20. oktober fra kl. 10.00 – 16.00

Museets café har åbent alle dage.

 

Detaljer

Dato:
15. oktober 2017
Tidspunkt:
10:00 - 16:00

Sted

Glud Museum
Museumsvej 44
Juelsminde, 7130 Danmark
+ Google Map