CYK19 er et cykelprojekt for unge med andre udfordringer end ledighed, og som har brug for en ekstra indsats for at komme ud af ”systemet”. De cykler sig i bogstavelig forstand til et bedre og mere selvstændigt liv.

Ungeenheden, Jobcenter Hedensted, starter for syvende gang det succesrige cykelprojekt op, som tidligere har givet gode resultater med en gruppe af unge, som ellers har svært ved at få reelt fodfæste i eget liv. De tidligere projekter har en succesrate på 90-92 % ift. at få de unge i job eller uddannelse efter forløbet. Succesen har givet opmærksomhed både herhjemme, men også i udlandet. Vi er dels blevet kontaktet af et tysk cykelmagasin og en schweizisk psykolog, som gerne vil kopiere projektet for unge i Schweiz.

De 16 unge mødes med projektets medarbejdere tre gange om ugen for at træne fysisk, men også træne sociale, faglige, helbredsmæssige og andre færdigheder såsom indkøb til og præparering af sund kost.

De unge er påbegyndt træning i spinning-lokalet og begynder snart landevejscyklingen. En del af de unge er begyndt i praktik to gange om ugen for at sikre tilknytning til arbejdsmarkedet. De andre unge skal også i praktik, når rette match mellem ung og virksomhed er fundet.

Projektets store finale starter d. 23. juni 2019, hvor de unge begiver sig ud på en cykeltur på godt 1600 km til Frankrig. De unge cykler i løbet af 15 dage ned til Alpe d’Huez, hvor de skal prøve kræfter med det berygtede bjerg ud fra tesen ”Kan jeg cykle til og op ad Alpe d’Huez, så kan jeg også bidrage på en arbejdsplads”.

Vi vil gerne invitere pressen til at komme og deltage, når vi sender de modige unge og vores dygtige medarbejdere afsted på turen til Frankrig d. 23. juni 2019 kl. 8.30 – 9.30. Giver det mere mening for jeres dækning, er I også velkomne til at følge projektet ad flere omgange inden turen til Frankrig.

For mere information:
Leder af Ungeenheden, Pia Hermanstad på tlf. 20153542 eller mail: pia.hermanstad@hedensted.dk
Teddy Brigsted, projektkoordinator på projektet, tlf. 51724449 eller mail: teddy.brigsted@hedensted.dk

Del på sociale medier