Fritidsudvalget giver 25.000 kr. til en indsats i Svømmeklubben Koral, der vil arbejde med at klæde de frivillige godt på, oplyser Hedensted Kommune i en pressemeddelelse. De håber, at det gør det nemmere at finde frivillige i fremtiden.

De fleste foreninger kender udfordringen. Den nye sæson starter, og der mangler stadig to trænere til børneholdene. Og når den trofaste kasserer gennem mange år siger tak for nu, så er det svært at finde en ny til posten. Det skal en indsats i Svømmeklubben Koral nu forsøge at finde løsningen på.

Foto: ABW

Hvert år tager Fritidsudvalget temperaturen på de folkeoplysende foreninger i Hedensted Kommune. Foreningerne sender en årsberetning ind, hvor de bl.a. fortæller om foreningens succeshistorier, men også hvilke udfordringer, der fylder i dagligdagen.

Tidligere er foreningerne blevet spurgt om, hvordan de ville løse deres udfordringer, hvis de fik 50.000 kr. Dette i håb om at en forening sad inde med den gode løsning. Spørgsmålet blev stillet som et tænkt eksempel – der var ikke reelle penge involveret.

Sidste år besluttede udvalget så, at de konkret ville honorere den gode idé med 25.000 kr. i håb om, at flere foreninger fandt løsninger på deres udfordringer.

”Foreningerne kender deres udfordringer bedre, end vi gør, og derfor er de også de bedste til at finde ud af at løse dem. Vi ønskede at fjerne økonomien som barriere, og samtidig ser vi muligheden for, at vi i Fritidsudvalget kan være med til at sprede de gode løsninger til andre foreninger i kommunen”, fortæller Hans Vacker, der er formand for Fritidsudvalget.

I Svømmeklubben Koral har de i gennem en længere periode haft fokus på udvikling af foreningen. De har været med i to udviklingsforløb, og de enkelte bestyrelsesmedlemmer har været på kursus. Det har bl.a. betydet, at de nu ikke længere bruger så mange timer på bestyrelsesarbejdet.

Og nu er tiden så kommet til at arbejde med, hvordan de klæder de nye frivillige godt på, fordi de er en forening med store sikkerhedskrav. Håbet er, at disse indsatser gør det mere attraktivt at være frivillig i foreningen, og at de velforberedte frivillige bliver gode ambassadører, der trækker nye kræfter til.

Del på sociale medier