En gruppe ildsjæle kæmper lige nu for at få Stafet for Livet, der er en mærkesag under Kræftens Bekæmpelse, til Hedensted. Jesper Wulff er forgangsmand og er allerede udnævnt som formand, men der mangler stadig frivillige hænder.

– “Mange bliver måske lidt forskrækket over ordet frivillig, fordi man allerede lægger mange kræfter i børns skolegang, institutioner og fritidsaktiviteter, så det kan knibe med tiden, selvom man gerne vil være med til at gøre en forskel. Ved at være frivillig i Stafet for Livet er der mulighed for at gøre det i det omfang, man har mulighed for. Man behøver ikke deltage i møder hver måned eller bruge flere timer i ugen. Der er mange måder at være frivillig på. Vi har en styregruppe, som koordinere de mindre arbejdsgrupper. Her er der en koordinater, der sørger for at samle trådene til alle hjælpere i den bestemte gruppe. Så man kan hjælpe med arbejdet op til stafetten eller på selve dagen. Der er mindre opgaver og større opgaver, og der kan sagtens være tre personer, der deler en stor opgave, så der er opgaver til alles behov. Men realiteten er, at får vi ikke frivillige nok, så kan vi ikke afholde det“, siger Jesper Wulff, der tror på, at Hedensted i fællesskab sagtens kan løfte opgaven med at få stafetten til byen.

Stafet for Livet er et døgn, der sætter fokus på kræftsagen og samtidig hylder og mindes kræftpatienter og samtidig samler penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Stafetten varer mellem 18 og 24 timer og symboliserer, at kræften aldrig sover, og kræftpatienter kæmper med sygdommen hele døgnet. Man deltager i hold, og holdene skal minimum have én deltage på banen i hele det døgn, stafetten varer. Hold på typisk 10-15 personer tilmelder sig og samler på forskellige måder penge ind til bekæmpelse af kræft. Det koster 100,- kroner at tilmelde sig som deltager, og så arbejder holdene aktivt for at skaffe sponsorer og lave andre fundraisende aktiviteter før og under stafetten.

Når mørket falder på, stoppes stafetten, og alle stafetdeltagere samles til en lysceremoni. Her får man mulighed for at tænde et levende lys i en lyspose for at støtte eller mindes en person, der kæmper mod kræft, eller som mistede livet til kræft. Lyset symboliserer håbet om, at kræft en dag kan bekæmpes, og de, der mistede livet, ikke er glemt. Under ceremonien afholdes et minuts stilhed til ære og minde, der giver plads til eftertanke og fordybelse.

– “Lysceremonien er meget smuk og bevægende, og det er et dejligt døgn i fællesskabets tegn, der samtidig sætter fokus på en forfærdelig sygdom“, fortæller Jesper Wulff, der selv har deltaget flere gange med sin familie i Stafet for Livet i Horsens.

Der har været holdt flere informationsmøder, og Jesper Wulff glæder sig over, at der tilmelder sig flere og flere frivillige. Dog skal der mange flere til endnu, hvis stafetten skal afholdes en gang efter sommerferien. Flere virksomheder har også givet tilsagn om støtte til stafetten,  blandt andet er Hedensted Events indgået i et samarbejde for at få stafetten til Hedensted.

Hvis du har lyst til at høre mere om Stafet for Livet eller melde dig som frivillig, så er der mandag den 12. marts igen informationsmøde i Hedensted Centret fra klokken 17.00-17.30. Efterfølgende er der møde for alle, der vil være frivillig til klokken 19.00. Du kan også møde Stafet for Livet i Hedensted Centret på lørdag den 10. marts, hvor de har en stand.

Du kan læse mere om Stafet for Livet på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside og på den lokale Facebookside, som du også gerne må give et like, hvis du har lyst til at følge med i arbejdet med stafetten.