Når man sidder i caféen oven på hal A i Hedensted Centret, kan det være svært at forestille sig et 10 etagers højt hotel, der allerede nu kaldes sportellet, samt flere erhvervsbygninger i forlængelse af hinanden ved siden af centret, men ikke desto mindre er det visionen for de fire mænd, der har indkaldt til pressemødet torsdag eftermiddag.

Centerleder Peter Nielsen, Bestyrelsesformand Michael Kristensen, Bo Bonde og Birger Hansen fra arbejdsgruppen fortæller levende om de store planer, der i arbejdsregi har fået navnet ”Hedensted Parken”. Planerne henvender sig til erhvervslivet samt foreningslivet men også til familierne.

– ”Vi mangler overnatningsmuligheder i byen både til erhvervslivet, når de har medarbejdere, der kommer langvejsfra i en periode, men også til store sportsbegivenheder. Derfor får vi ca. 50 værelser med to eller fire senge, fordi der ofte er brug for et familieværelse”, fortæller centerleder Peter Nielsen, der også håber at tiltrække turister til værelserne.

– ”Vi ligger så centralt i forhold til mange turistmål, at det vil være oplagt at gøre ophold i Hedensted, inden man kører videre. I prisen for værelset vil der også være indlagt entré til svømmehal og fitnesscenter for at gøre det mere attraktivt”, fortsætter han.

Det nye samlingssted
Hedensted Parken skulle gerne blive det nye samlingssted med sine fem bygninger. I hovedbygningen vil der forneden være reception, hvor der både bookes værelser samt fitness, og medarbejderne i Hedensted Centret skal have kontor fremfor det nuværende på første salen over hal B. Der skal også være en restaurant, som vil servicere gæster på sportellet, men det vil også være muligt at komme ud og nyde aftensmaden.
Det er Bo Bonde, der vil stå i spidsen for den nye restaurant, idet han planlægger at flytte hans nuværende restaurant ”Spisegården”.

– ”Om den nye restaurant skal hedde Spisegården igen eller jeg finder på et nyt navn, ved jeg ikke endnu, men jeg er dog allerede ved at udtænke det nye menukort”, griner Bo Bonde og fortsætter:
– ”Det eneste jeg har tænkt omkring den nye restaurant på nuværende tidspunkt, er at det skal være en mellemting mellem gourmet og grillbar. Blandt andet vil der til morgenmaden ikke serveres et stort udvalg, men i stedet få muligheder af kvalitet, lyder det fra restauratøren, der vil stå for alt det praktiske omkring den nye restaurant og måske også vil være at finde bag gryderne ind i mellem.

Ovenpå skal der i op til 10 etager være værelser, hvoraf de sidste to etager bliver små lejligheder forbeholdt erhvervslivet. De fire tilstødende bygninger bliver forbundet med glaspartier samt grønne områder og bliver forbeholdt erhvervslivet med kontorpladser og mulighed for kontorfællesskaber.

– ”Nu har vi jo Rugekassen et andet sted, men vi kunne da godt håbe, at når man skulle videre derfra, så kom man herud i stedet”, siger Birger Hansen og bliver suppleret af Michael Kristensen:
– Vi håber, at flere sportsforbund kan se mulighed i at have kontor herude, og på den måde også trække flere store arrangementer herud”, betoner Michael Kristensen.
– ”Vi håber, at Hedensted Parken bliver det nye samlingssted for alle både erhvervslivet, foreningslivet og familierne. Og priserne på værelserne vil være til at betale, så familierne vælger at bo her, når der er et stort sportsligt arrangement i stedet for at køre ud af byen”, pointerer Peter Nielsen.

Men inden det første spadestik kan tages til Hedensted Parken, så er der dog lige nogle lokalplaner, der skal godkendes, og nogle flere investorer der skal findes. Dog er visionen blevet fortalt så levende, at man næsten bliver lidt skuffet, når man kommer ud af Hedensted Centret, kigger til venstre og ikke kan se en kæmpe flot bygning. Men der er ingen tvivl om, at Hedensted Parken nok skal blive en realitet inden for de næste år.

De foreløbige tegninger af Hedensted Parken

 

Bo Bonde, Michael Kristensen, Birger Hansen og Peter Nielsen