Godt 700 7. klasses elever fra Hedensted Kommune mødte i dag op i de gamle Karl Dungs fabrikshaller på Vejlevej 21  i Hedensted. De skal nemlig alle deltage i projektet HOP-IN, som står for “Hands On Production, Innovation & New Ideas.

Det er femte gang, at projektet afholdes i fabrikshallerne, og det er med fornemt besøg hver gang. Første gang var det Lars Løkke Rasmussen, der var på besøg, og i dag fik eleverne glæde af finansministeren Kristian Jensen (V). Efter at borgmester Kirsten Terkilsen havde budt velkommen til både elever og Kristian Jensen, så tog finansministeren ordet.

– “Mit arbejde består i at planlægge, hvordan Danmark kan blive et bedre land, og hvordan vi kan løse problemerne, og til det har jeg brug for jeres hjælp. I har idéerne og forslag, fordi I ser verden på en anden måde, end vi gør. Sammen skal vi gøre Danmark bedre“, sagde Kristian Jensen blandt andet til eleverne.

Eleverne er inddelt på syv forskellige hold, der hver har fået en farvet bluse. De skal samarbejde på tværs af klasser og skoler, men når de mødes med deres egen klasse, så repræsenterer de samlet en virksomhed. I fire dage skal de samarbejde med lokale virksomheder om at udvikle et produkt til deres skole, der kan sikre dem en miljømæssig grønnere hverdag og samtidig motivere dem til en mere bæredygtig livsstil. Opgaven blev præsenteret af borgmester Kirsten Terkilsen, inden det gik løs i de forskellige grupper, hvor underviserne var elever fra forskellige ungdomsuddannelser.

Mathilde Møldrup og Lara Rasmussen fra henholdsvis Stjernevejskolen og Hedensted Skole synes, det er et spændende projekt og en anderledes og ny måde at lære på. De er begge på markedsføringsholdet, men de havde endnu ingen idéer til, hvordan deres projekt skulle markedsføres. Dog var de ikke i tvivl om, at det skulle de nok nå inden på torsdag.

Torsdag den 2. november fra klokken 18.30 til 20.30 bliver alle projekterne udstillet i Hedensted Centret, hvor eleverne vil fortælle om deres produkter. Der vil også være et indlæg fra iværksætteren Casper Blom, der har skrevet bogen “Just F*ing do it!” Arrangementet er åbent for alle.

Mathilde Møldrup (tv) og Lara Rasmussen (th)