At Karina Kaas Steensen er glad for sit arbejde, mærker man hurtigt, når man taler med hende. Hun startede sin agenturvirksomhed Kaas Outdoor Living for fire år siden, og i dag er der fart på for iværksætteren fra Hedensted Skov. Så meget, at Jyllands Posten Bolig i søndags bragte en seks siders artikel om hende.

Du har sikkert set den specielle vandkande før, men du har sikkert ikke vist, at det er Karina Kaas Steensen’s skyld, at den forhandles i Danmark. Faktisk var det netop den vandkande, der sparkede hendes nye karriere i gang.

– “Jeg blev fyret på grund af finanskrisen, og vidste ikke, hvad jeg så skulle lave. Flere sagde, jeg da skulle starte op som selvstændig, hvilket aldrig var noget, jeg havde tænkt, jeg skulle. Men hvis jeg skulle, så skulle det helt klart have noget med udeliv at gøre. Så meget vidste jeg da på det tidspunkt“, fortæller Karina Kaas Steensen.

Et nyhedsbrev tikkede pludselig ind i hendes indbakke. Her var et billede af den specielle vandkande fra Xala Design i Belgien.

– “Jeg synes, den så så glad ud, og sagde henkastet til min mand; at det kunne være sjovt at sælge den i Danmark. Hvorfor gør du så ikke det, sagde han bare, og så kontaktede jeg producenten i Belgien og fik en kontrakt, hvor der stod, hvor meget jeg skulle sælge det første år, og det næste og så videre. Så faktisk blev jeg salgsagent af vandkanden, inden jeg overhovedet havde et cvr-nummer“, griner Karina Kaas Steensen, som derefter hurtigt fik oprettet sit cvr-nummer.

Skabt sit eget brand
I dag er der 325 butikker i Skandinavien og Tyskland, der forhandler den vandkande, og Kaas Outdoor Living har fået flere varer i forhandling. Hun er den eneste agenturvirksomhed, der udelukkende har satset på udeliv, og det er ikke kun hendes kunder, der nu har fået øjnene op for hendes kunnen.

– “Jeg startede med at oprette en Facebookside, hvor jeg tog billeder, hvorend jeg kom hen sammen med vandkanden. Så jeg en lille café med bord og stole, så satte jeg vandkanden lækkert op og tog et billede, som jeg delte på Facebooksiden. Det var med til at skabe en synlighed, og pludselig blev jeg kontaktet, fremfor kun selv at ringe til kunder“, betoner Karina Kaas Steensen.

For et år siden gik det op for iværksætteren, at hun havde skabt sit eget brand.

– “Flere medier havde allerede kontaktet mig for at skrive om mig, men jeg følte ikke, jeg havde noget på hjerte, så derfor takkede jeg nej til artikler. Det skulle jo ikke handle om mig, men om disse fantastiske produkter, jeg solgte. Men pludselig begyndte jeg at møde folk, som sagde, du er da Kaas Outdoor Living og snakkede ivrigt om mine billeder. Flere sagde også, at jeg inspirerede dem, og bedre løn kan jeg simpelthen ikke få. Jeg har så meget på hjerte, og nu havde folk hørt mig“, lyder det beskedent fra Karina Kaas Steensen.

Derfor takkede hun også ja, da hun på Formland Messen i februar igen blev kontaktet af en journalist, der gerne ville skrive om hende.

– “Jeg ville gerne blive ved med at inspirere folk, og hvis jeg kunne det gennem artiklen, så ville jeg gerne være med. Det lovede journalisten, og hun har ramt spot on. Men det var da med sommerfugle i maven, da jeg i søndags købte avisen, men jeg har fået så god respons på den“,  smiler Karina Kaas Steensen, der nu også gennem foredrag er begyndt at inspirere.

Hun holder blandt andet foredrag for unge iværksættere, hvor hun deler ud af sin egen erfaring som iværksætter på godt og ondt. Og så er hun netop blevet mentor for en tysk blomsterbinder, der gerne vil have sine designs ud internationalt.

– “Hvis nogen havde sagt til mig for fire år siden, at jeg ville være her, hvor jeg er i dag, så ville jeg ikke have troet dem. Jeg er jo bare en lille iværksætter fra Hedensted. Men jeg er meget stolt af at inspirere andre gennem min glæde for mit eget uderum, og så er det da dejligt, at jeg kan være med til at putte Hedensted på landkortet“, smiler Karina Kaas Steensen.

Der er ingen tvivl om, at Karina Kaas Steens bliver ved med at have noget på hjerte og fortsat vil skabe inspiration gennem hendes agenturvirksomhed og foredrag langt ud i fremtiden. Du kan blive inspireret af Kaas Outdoor Living samt følge og se flere billeder på hendes Facebookside og Instagramprofil.

Skrevet af Vivi H. Nielsen Mathiasen (redaktør, DJ)