Plejehjemmene Nedergården i Uldum og Birkelund i Juelsminde har hver en beboer, som er under mistanke for corona. Ingen af de to beboerne har – efter rådgivning fra lægen – fået lavet en egentlig test.

De to beboere er i isolation, og det vil de være, indtil de er frie for symptomer. Kun én medarbejder på hver vagt er i kontakt med beboeren. Denne medarbejder har ikke med de andre beboere at gøre.

 

På Nedergården drejer det sig om en beboer på ”Blå gang”, hvor der i alt er 12 beboere. På Birkelund bor den pågældende på afdelingen kaldet ”Bladet”, hvor der i alt er 18 beboere.

 

Alle øvrige beboere på de to afdelinger har nu hjemmekarantæne, hvilket betyder, at de holder sig i deres egen lejlighed. Her spiser de også.

Alle beboere får naturligvis den sædvanlige pleje.

 

Ser man generelt på muligheden for besøg på kommunens plejehjem og bofællesskaber, så er der fra og med fredag sket en klar skærpelse. Her følger man den nye nationale anbefaling om at ”lukke” alle plejecentre og bofællesskaber. Pårørende har derfor ingen adgang med mindre situationen er helt særlig. I så fald tages der naturligvis kontakt til de pårørende.

 

Chef for Social omsorg, René G. Nielsen er klar over, at nyheden om de to mistanker om smitte samt det generelle besøgsforbud kan være frustrerende for de pårørende:

 

”Vi har stor forståelse for den bekymring og omsorg, som de pårørende har for deres familie på plejehjem og i bofællesskaber. Lige nu er den største omsorg, man kan vise dog at holde sig væk. Det kan virke paradoksalt, men det er den bedste måde at beskytte de ældre og svage mod smitte. Vi lover at tage os godt af dem.”