Onsdag den 9. maj er det dagplejens dag, så derfor havde syv private dagplejere fra Hedensted og Løsning sat hinanden stævne i Hedensted Centret onsdag formiddag. Temaet i år er olympiade, så naturligvis var der sat forskellige aktiviteter op, der både var sjove, men også styrkede de små poder motorisk.
– ”Vi mødes herude hver onsdag, så derfor var det også naturligt for os at holde denne dag herude. Vi dagplejere kender hinanden godt og sparrer ofte med hinanden fagligt, og så er det også dejligt for vores børn, at de lærer hinanden at kende, når de skal videre i børnehave”, fortæller Eva Olesen fra Eva’s private dagpleje.
De godt 20 børn i alderen seks måneder til knap tre år var mødt op i hvide t-shirts med tryk bagpå, så man kunne se, hvilken dagpleje, de tilhørte. Og det var tydeligt, at de var trykke ved hinanden. Der blev tonset rundt på aktiviteterne, indtil en velfortjent pause blev nydt med ”Lille Peter Edderkop”.

Ikke kun hjemme
Den private dagpleje har mange gode tilbud, når der skal vælges institutionsplads til de små guldklumper.
– ”Mange har vist lidt den opfattelse, at en privat dagplejer bare sidder hjemme i huset eller haven hver dag, men det er langt fra sandt. Vi har blandt andet temaaktiviteter, hvor læreplanen kommer i spil, som alsidig personlig udvikling, sociale kompetencer, sproglig udvikling, krop og bevægelse, naturen og naturfænomener samt kulturelle udtryksformer og værdier. Vi tager også forskellige kurser, som motorik, sansekurser og førstehjælp, der fortrinsvis er uden for arbejdstid”, betoner Anette Hjort Hansen fra Anemonen.

Udover temaaktiviteter er der også tid til besøg hos andre dagplejere, ture ud af huset og i legestue.
– ”Vi får også nogle gange besøg af en musikpædagog, og vi har bedsteforældredag. Vi kan også finde på at køre en tur i skoven eller til stranden, og det er bare nogle af de ting, vi foretager os”, siger Anette Hjort Hansen med et smil, mens et par små ”ol-deltagere” forsøger at fange hendes opmærksomhed på charmerende vis, inden hun fortsætter:
– ”Den private dagpleje er næsten all inklusive, idet bleer, mad og drikke, klude, barnevogne, dyner og puder. Og så er der tilsyn fra kommunen både anmeldte og uanmeldte”, slutter Anette Hjort Hansen, inden det er tid til hjemturen og en lang middagssøvn.

%d bloggers like this: