Tirsdag den 30.  januar kan Rikke Høgdall Hansen sammen med hendes mand Mick Hansen og deres tre børn Jonatan på syv, Ella på fem og Rosa på halvandet år opleves i programmet “Opdrag en vinder” på TV2.

Parret havde nogle udfordringer med Ella, der på daværende tidspunkt var tre år, da de så en annonce for programmet og besluttede at tilmelde sig.

– “Ella fik nogle raserianfald, og jeg skældte ud, så blev vi uvenner, og det gjorde mig ked af det. Vi så TV2 søgte deltagere, der havde udfordringer med opdragelse, og vi tænkte, det kunne være en mulighed for os til at få nogle værktøjer til at klare Ella’s raserianfald“, fortæller Rikke Høgdall Hansen, der efterfølgende blev kontaktet af en caster.

– “Vi snakkede med en caster over Skype, og derefter skulle TV2 sige god for os. Vi blev godkendt, tænkte vi lidt over det, og så sprang vi ud i det“, siger Rikke Høgdall Hansen, der ikke er bange for at fremstå som en dårlig mor på tv.

– “Selvfølgelig kan man da godt frygte lidt, at der efterfølgende kommer nogle negative kommentarer, men vi har set programmet, og vi kan stå inde for det, vi har sagt og gjort. Vi har været os selv gennem hele programmet, og så håber vi, at andre kan lære af vores udfordringer. På Facebook og Instagram er det hele næsten kun blevet glansbilleder, fordi man holder problemerne for sig selv. Det er næsten blevet et tabu. Så vi håber, at folk kan nikke genkendende til vores problemer, for man skal ikke være bange for at bede om hjælp“, betoner Rikke Høgdall Hansen.

Det er et år siden, filmholdet efter fire måneders optagelse pakkede sammen. Familien har i løbet af de fire måneder også filmet selv med håndholdt kamera. Og der blev i programmet givet rigtig gode råd og ikke kun til håndtering af Ella.

– “Vi har fået nogle rigtige gode værktøjer, som nu sidder på rygraden. Jeg har ikke længere de samme konflikter med Ella. Hun kan stadig få et raserianfald, men nu ved jeg, hvordan jeg skal takle det, og så er hun hurtig til at blive god igen. Vi fik også hjælp til at styrke Jonatan’s selvtillid. Han var fem år dengang og skulle til at starte i skole. Han har nu fået bygget mere selvtillid op og er selvfølgelig også blevet mere moden, men vi tror helt klart, at deltagelsen i programmet har været med til at udvikle ham. Både børnehaven og skolen kan mærke en forskel på ham til det bedre. Så det har været en rigtig god oplevelse at være med i programmet“, lyder det fra Rikke Høgdall Hansen.

Du kan se programmet “Opdrag en vinder” på TV2 tirsdag klokken 20.50.

%d bloggers like this: