Cirkus Trapez kommer til Hedensted den 26. maj, og det har fået Rikke Høgdall Hansen fra Hedensted til tasterne. Hun har lavet et opslag på Facebook, der flittigt bliver delt og kommenteret.

– “Jeg går ikke ind for dyr i cirkus, men hvis man skal have dyr, så skal de behandles ordentligt“, fortæller Rikke Høgdall Hansen til Dit Hedensted og fortsætter:
– “Umiddelbart ved jeg, at det kun er Trapez og Dannebrog, der har været anmeldt, men jeg mener, at hvis (og personligt syns jeg ikke der skal) vær dyr i Cirkus, skal der være regler og dyrlæger, der ikke er ansat af det pågældende cirkus, der uanmeldt kommer og tjekker dyrere, og får et cirkus et påbud, og det ikke er rettet op på næste gang, de kommer på besøg, skal man kunne give bøder eller til sidst helt fjerne dyret/dyrerne. Jeg synes vores dyrelove slet ikke er up to date. Der er så meget fokus på dyrevelfærd, men lovene følger bare ikke rigtig med“.

Du kan læse hele Rikke Høgdall Hansens opslag på Facebook.

Men Cirkus Trapez er kede af den massive shitstorm, de føler, de oplever lige nu. De har selv skrevet et statusopslag, som også bliver debatteret.

Til det siger Rikke Høgdall Hansen:

– “Jeg synes, det er helt fint, de bliver presset lidt og ikke kun fra fagfolk, men også almindelige borgere, for der er jo virkelig et problem her. Men jeg bifalder bestemt ikke, at man benytter sig af trusler uanset hvad. Jeg kan godt forstå, folk reagerer på de billeder, det gør jeg jo også selv, men jeg søger facts før, jeg handler. Kan godt se, det kan virke som en shitstorm mod dem, og helt ærligt jeg tror, det er det eneste, der hjælper. Det er jo ikke første gang, de er i søgelyset. Nu er Facebook bare inde i billedet, der går det vidt og bredt. Og ja det er nemt at gemme sig bag en skærm, men det er ikke min intention her. Jeg tager gladeligt en debat ansigt til ansigt og agter bestemt også at tage derud, når de kommer her til byen. Og ser jeg noget, jeg ikke mener er ok, er jeg ikke bleg for at tage fat i dem, selvfølgelig på en ordentlig måde“, slutter Rikke Høgdall Hansen.

Hvad mener du? Skal der være dyr i cirkus eller ej? Giv gerne din mening til kende på vores Facebookside.

Skrevet af Vivi H. Nielsen Mathiasen, redaktør (DJ)
%d bloggers like this: